Ik word onderbetaald (minder dat het minimumloon)

Krijg je minder betaald dan het vastgestelde wettelijke minimumloon? Dan kun je je werkgever hierop aanspreken. Het minimumloon is het loon dat je minimaal moet ontvangen. Als je minder krijgt, dan wordt je onderbetaald en dat mag niet.

 


Kom je er niet uit met je werkgever? Ga dan naar de Inspectie SZW of naar de kantonrechter.

Inspectie SZW

Wil je werkgever na het gesprek jouw loon nog steeds niet aanpassen? Dan kan je een (anonieme) melding doen bij de Inspectie SZW als je niet naar je werkgever durft. Dat kan online via dit formulier.

Als blijkt dat je werkgever inderdaad te weinig betaalt, krijgt hij een boete. Ook moet je werkgever binnen vier weken het te weinig betaalde loon betalen. Doet hij dit niet? Dan kan er nog een extra boete volgen van de Inspectie.

De kantonrechter

Je kunt ook naar de kantonrechter stappen als je minder dan het minimumloon verdient en je werkgever jouw loon niet wilt aanpassen. Overweeg je deze stap? Ga dan eerst langs het Juridisch Loket en laat je goed voorlichten.

Achterstallig loon opeisen

Kom je er achter dat je te weinig loon hebt gekregen? Dan kan je binnen 5 jaar het te weinig betaalde loon opeisen. Dit geldt ook voor vakantiegeld.

Zwart werk

Werk je zonder een arbeidsovereenkomst of contract? Dan werk je zwart of illegaal. De kans bestaat dat je dan minder verdient dan wettelijk is bepaald. Helaas kan je dan niet naar de Inspectie SZW of naar de kantonrechter.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>