Minimumloon in Duitsland

In Nederland wordt het heel normaal gevonden dat het minimumloon bestaat, maar toch geldt dat niet voor ieder land. In Duitsland bestaat bijvoorbeeld helemaal geen landelijk minimumloon. Wel waren er vaak minimumlonen afgesproken per sector, maar in veel sectoren werden de werknemers onderbetaald.

 

Vanaf januari 2015 komt er dus een landelijk minimumloon. Het minimumloon bedraagt per die datum dan 8,50 per uur en dit houdt in dat vier miljoen mensen een loonsverhoging zullen krijgen. Werkgevers krijgen wel 2 jaar de tijd om deze regeling in te voeren, het effect zal dus niet meteen te merken zijn.

Deze ontwikkeling is tot stand gekomen door de onderhandelingen van de twee regeringspartijen CDU en de SPD. Het CDU was aanvankelijk nog tegen de invoering hiervan, maar heeft in de onderhandelingen toegegeven.

Er is veel te zeggen over het invoeren van het minimumloon. Hieronder volgen een paar punten van tegenstanders;

Tegenstanders

Door het invoeren van het minimumloon treedt de werkeloosheid toe. Werknemers worden namelijk vaak te duur, omdat ze niet presteren naar het loon wat ze krijgen. Om deze reden zullen er vele ontslagen volgen en veel meer dingen geautomatiseerd worden. Ook zullen veel bedrijven hun geluk uit gaan proberen in het buitenland, voornamelijk lage lonenlanden.
Een ander negatief punt uit deze invoering van de regels is dat het concurreren een heel stuk lastiger zal worden. De prijzen moeten omhoog gaan, zodat de lonen betaald kunnen worden. Volgens de tegenstanders komt er dus niets positiefs uit voort.

Voorstanders

Door het invoeren van een minimumloon zal de armoede in Duitsland gaaf afnemen. Ook voor ontslagen hoeft niet gevreesd te worden, want er is een hoop werk dat niet geautomatiseerd kan worden of kan worden verplaatst naar het buitenland. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de toeristen sector, het restaurant wezen enzovoorts. Ook zullen werkgevers gemotiveerd worden om meer tijd en geld in hun werknemers te steken, zodat deze nog productiever en hoger opgeleid worden. Volgens voorstanders is het niets anders dan een positieve ontwikkeling.

Het verhogen van het minimumloon heeft niet alleen invloed op de Duitse economie, maar ook op de landen die eromheen liggen. Deze krijgen indirect ook al veel te maken met de gevolgen van de invoering van deze wetgeving.

De gevolgen voor de Nederlandse economie

Nederland ziet deze ontwikkeling als iets positiefs, doordat de lonen een stuk lager lagen in bijvoorbeeld de vleesindustrie, was het erg lastig om tegen Duitsland te concurreren. Nu de lonen omhoog gaan, zullen de prijzen ook gaan stijgen in Duitsland, waardoor het voor Nederland weer makkelijker wordt om te concurreren met Duitsland.
Ook zullen Nederlanders weer meer producten in eigen land gaan kopen, omdat de prijsverschillen minder fors zullen worden. Indirect krijgt de Nederlandse economie dus een flinke boost door deze ontwikkeling.

Kortom, de invoering van het minimumloon in Duitsland brengt veel teweeg voor de inwoners van Duitsland, maar oom omringende landen. Het zal zowel negatieve gevolgen als positieve gevolgen hebben.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>