Controleer uw minimumloon

Veel mensen zijn niet op de hoogte van het minimumloon en weten dus niet zeker of ze wel het minimumloon uitbetaald krijgen. Het is dan ook zeker zaak om dit te controleren als u twijfelt of uw werkgever u wel voldoende betaald.

 

Hoe weet u zeker dat minstens het minimumloon uitbetaald krijgt?

Het uitzoeken of u minimumloon betaald krijgt is niet zo moeilijk als vaak gedacht wordt. U kunt dit nakijken via het contract, uw loon staat altijd genoemd in uw contract. Ook als het contract al jaren geleden is kunt u dit nakijken. U kunt namelijk opzoeken wat het minimumloon in dat jaar was en dat vergelijken met de loon die u ontving. Ieder jaar wordt u loon wat verhoogt en dus stijgt het mee met het minimumloon.
Mocht u er toch niet helemaal zeker van dat het klopt, dan kunt u uiteraard ook altijd nog uw loonstrook nakijken. Op dit strookje is namelijk terug te vinden, wat het minimumloon is en wat u bruto verdient.
Als u nog onder de 23 bent en u bent net jarig geweest, is het wel zaak om oplettend te zijn of uw loon stijgt zodra u jarig bent geweest. Veel werkgevers vergeten dit namelijk, waardoor u te weinig betaald krijgt.

Wat te doen als er minder betaald wordt?

Als u erachter komt dat u minder betaald krijgt dan het geldende minimumloon dan kunt u in eerste instantie u werkgever hierop aan spreken. Mocht dit niet werken dan kunt u nog altijd een klacht indienen bij de Inspectie ZSW. Dit kan ook anoniem als u niet wilt dat uw werkgever hiervan op de hoogte is. Dit orgaan zal dan optreden nadat zij ook van mening zijn dat er te weinig betaald wordt.
Een andere weg die u ook in kan slaan is naar de kantonrechter gaan. Als u hiervoor kiest laat u dan wel altijd bijstaan door een advocaat, een jurist of de vakbond.

Mag er ook later minimumloon worden opgeëist?

Soms komt u er achteraf achter dat u altijd te weinig betaald heeft gekregen. Ook dan kunt u het nog opeisen, wel moet u erop letten dat de vijf jaren termijn niet is verlopen. Na vijf jaar kunt u het niet meer eisen. Ook het vakantiegeld dat is gebaseerd op uw minimumloon kunt u dan terug eisen, dit heeft u dan namelijk ook te weinig gehad.

Kortom, als u twijfelt of u wel het minimumloon verdient is het altijd verstandig om dit te controleren. Het controleren hiervan is in principe ook helemaal niet zo moeilijk als vaak gedacht wordt. Als u niet voldoende loon krijgt, zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen, maar het is wel verstandig dat u zich altijd laat bijstaan door een specialist die de slagen van de zweep kent. U kunt er dan zeker van zijn dat u alsnog het te weinig betaalde loon krijgt en dat u loon in de toekomst wel minimaal minimumloon is bij de werkgever.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>