Tabel minimumloon per 1 juli 2016

Share on Google+0Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

 

8 reacties
 1. Alma says:

  Als het minimum loon 1524 is en de bijstandsuutkeri 70% daarvan, krijg ik veel te weinig bijstand, nl. 706 van Bmo en 210 aan kinderalimentatie!

  Beantwoorden
  • Alwin says:

   @ Alma. Je vergelijkt appels met peren. 70% van 1524 is 1067, maar dan gaat er nog belasting van af. Ongeveer 200 euro. En dan kan het ook nog dat de ziektekostenverzekering van je uitkering afgehaald wordt. Die verzekering is ook al gauw 100 euro. En wat wordt nog meer meteen betaald? Ze kunnen het je vast wel uitleggen.

   Beantwoorden
  • Esmee says:

   Gaat om het sociaal minimum als je kijkt naar een uitkering uit participatiewet, niet om minimumloon. Je werkt immers niet maar ontvangt een uitkering. Op basis daarvan is er een minimum wat aangeeft wat een persoon minimaal nodig heeft voor enkel noodzakelijke levensbehoeften

   Beantwoorden
 2. Martijn says:

  Er zijn een heleboel studenten onder 23 jaar die op zichzelf wonen. Waarom krijgen zij wettelijk een lager bedrag dan het minimumloon.? Dit is al jaren ronduit schandalig! Kies voor een wettelijk minimumloon en maak het minimum jeugdloon per direct (zwaar) strafbaar na afschaffing. Werk is werk!

  Beantwoorden
  • Alwin says:

   Het minimumloon mag dan achterhaald zijn, maar als het minimumloon wordt afgeschaft verliezen al die studenten hun baantje.

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>