Wat is het gemiddeld inkomen in 2015? Per jaar verdient een doorsnee werknemer ongeveer 33.000 euro bruto per jaar. Sommige mensen verdienen meer, sommige mensen verdienen iets minder. Dat hangt af van verschillende factoren zoals opleiding, functie en bedrijf. Maar ook of je voor een baas werkt of dat je een eigen bedrijf hebt of zzp’er bent. Maar waar je ook werkt, iedereen verdient minimaal het minimumloon. In deze salariswijzer lees je meer over het gemiddeld inkomen van Nederland in 2015.

Gemiddeld salaris € 33.600

Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de statistiek verdient een werknemer ongeveer 33.600 euro bruto. Dit bedrag is het bruto bedrag. Dat betekent dat belastingen en andere premies nog niet betaald zijn. Het netto bedrag ligt altijd lager.

Meer mensen verdienen minder dan € 33.600

Hoewel het gemiddelde salaris 33.600 euro bruto is, verdienen de meeste mensen minder. Bijna 60% van de werknemers verdient minder dan het gemiddelde. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een groot gedeelte parttime werkt of een tweede baan heeft. Iedereen moet het minimumloon verdienen. Het minimumloon in 2015 is 18.000 euro per jaar.

Kleine groep verdient meer dan € 60.000

Slechts een half miljoen werknemers verdient meer dan 60.000 euro per jaar. Dat is minder dan 10% van het totaal aantal banen. Van deze groep verdienen 3.000 mensen meer dan 100.000 euro per jaar.

Bron: CBS

0 reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>